G20 banda i ostali, pobunjeni

  Dovoljno je samo pogledati na taj skup G20 u Hamburgu, formalno najmoćnijih, pa da sve bude jasno u kome svijetu živimo. I da se svi zapitamo – da li smo normalni kada pristajemo na tu sveopštu nenormalnost?

  Prije svega, svakodnevno nas ti moćnici, preko svoje medijske mreže, i sve više internetom,  stalno plaše kako sukob među njima samo što nije počeo, kako je doveden u pitanje opstanak čovječanstva, kako se moramo svrstati uz jedne ili druge, i kako treba da budemo generacijski zahvalni ako do te kataklizme ne dođe. Da se duboko poklonimo tim “spasiteljima”. Ili možda onim iz senke čiji su oni samo izvršitelji. Jedno je tačno, da sukob među njima traje i da je Treći svjetski rat u toku i ko zna kako će se sve to završiti. No, i drugo je tačno, da je ta svjetska banda nemoćna da izađe iz koordinata svog pljačkaškog svijeta, jer su oni samo izabrani da predstavljaju te imperije zla, spremni da se međusobno dogovaraju o podjeli interesnih sfera, bogatstvu, trguju ratovima itd., ne pokazujući nimalo saosjećanja, pa čak ni interesovnja za stotine hiljada, milione poginulih ili rasaljenih. Na osnovu njihove propagande, trebalo bi da smo zadovoljni što ta banda pokazuje da su i oni “od krvi i mesa”. Da budemo egzaltirani na njihove dogodovštine, šale, prikazani luksuz i moć. "A šta je rekao Putin?", "Da li je Tramp bio sa Melani?",  "A šta kaže na sve to Kinez?" Dok oni između svega toga čereče i čereče ovu planetu. No, čak bi se možda moglo raspravljati da oni to rade za dobrobit svojih zemalja pa da im ispišemo oproštajnice grijeha da ne završe pred nekim prekim sudom, nego da imaju pravo na “nepristrasno suđenje”.

  Ne, treba samo pogledati stanje američkih, ruskih, kineskin masa, a da o ostalima i ne govorimo, pa da bude sve jasno. Da je jasno da je taj G20 samo trenutno okupljena družina moćnih ili onih koji su umislili da upravljaju planetom i koji moraju da izvršavaju zadatke nadnacionalnog kapitala i pljačkaju i tlače mase sopstvenih zemalja, sve pod diktatom tog nadnacionalnog kapitala i soptsvene oligarhije…

  Ako se pogleda ovaj skup G20, nešto izazava posebno radovanje. Nešto što se počelo probijati  neočekivano. Što su ovi izazivači Trećeg svjetskog rata, svih ovih sukoba, te opšte militarizacije i svog ovog zla, dovedeni u pozicju koja kod njih izaziva strah. To nije strah od mogućeg opšteg sukoba i mogučnosti uništenja planete, sopstvenog poraza, gubitak teritorija, resursa, profita. To su naznake jednog novog straha koji se počeo javljati, i koji ih parališe, a to je strah od pubunjenih masa – da će izgubiti SVE. Strah od masa čija pobuna postaje sve više opšta, raznolika i sve radikalnija.

  Zato su se oni, u suštini, sastali. Ne oko podjele interesnih sfera, plena, izbjegavanja rata, itd., jer će to ići inercijom, kao i do sada. Oni su se sastali da bi se pokušali “udružiti”.

  Poruka svima je jasna.

  Jačajmo front milijarde obespravljenih! Jačajmo uslove za preživljvanje ove naše jedine kuće koju za sada imamo! Rušimo diktature kapitala svuda i na svakom mjestu!

  Naš stav je jasan – stvoreni su svi uslovi za jedan novi svijet. Svijet u kome će svi biti siti, imati krov nad glavom, moći da rade i imati mogućnost da realizuju svoje potencije kako oni žele.

  Smrt kapitalizmu!

  Rušiti diktaturu kapitala!

  Balkanskim pokretom otpora!