Saopštenje PR – akcija “27. mart”

  Partija rada je u Beogradu izvela akciju 27. mart.

akcija-27mart11_1     Na vise nadvožnjaka su okačeni transparenti na kojima je pisalo: 
     Bolje grob nego NATO rob!
     Život, stoko kapitalistička!
     Klasnom borbom do klasnog rata!
     Nikad robom ! 
     Ne NATO – Ne Rusija – Slobodna Srbija!
     Motkom – političare, tajkune, "patriote", fašiste…  

« 1 of 6 »

  Akcija je izvedena na 70-godišnjicu velikih demonstracija u Beogradu i drugim gradovima Jugoslavije, a povodom pristupanja države Trojnom paktu. Tada je progovorio slobodarski duh naših naroda, koji je vodio pobedonosnoj borbi za oslobođenje zemlje. 

  Danas su narodi bivše Jugoslavije dovedeni u ponižavajući položaj. Svakodnevno ih gaze i pljačkaju  marionetski režimi  po  diktatu svetskog kapitala, onog sa Zapada, ali i onog sa Istoka. Domaće krvopije i smutljivci su,  u cilju ostajanja na vlasti,  napravaili novi pakt sa međunarodnim zlikovcima, i već poslušno  učestvuju u ratu protiv naroda sveta.  Pri tome se doziranim nacionalizmom, kao i potkupljenim sindikatima, ne dozvoljava ozbiljnije okupljanje obespravljenih masa na klasnoj osnovi. Po potrebi se koriste i sva sredstva neoliberalna diktatura za gušenje slobodoumlja, uz negovanje i držanje na uzdi rezervnih ešalona fašističkog ološa.

  No mase su se pokrenule i na prostoru bivše Jugoslavije. Antikapitalističko, antiimperijalističko i antifašističko raspoloženje među omladinom raste. I to marionetski režimi, posebno u  Srbiji i Hrvatskoj, ne mogu više zaustaviti. Zato  treba očekivati dalje jačanje diktature kapitala i fašizaciju režima, uz sve veće uplitanje imperijalističkih sila.

   PR poziva mlade da joj pomognu u njenim aktivnostima, jačajući slobodarski duh  naših naroda.