Saopštenje PR – maj 2011

   Pripadnici PR su 11. maja učestvovali u protestu protiv rehabilitacije ratnog zločinca Draže Mihailovića, održanog ispred Višeg suda u Beogradu. Ispred suda su se okupile i pristalice četničkog Ravnogorskog pokreta i fašističkog Obraza. Policija je razdvajala četničke pristalice i protivnike rahabilitacije koji su činili pripadnice Žena u crnom i pristalice Partije rada iz Srbije i BiH.

   Na transparentima PR je pisalo: I narodni sud će suditi i Ne zaboravljamo i ne opraštamo. Na skandiranje i pevanje četničkih pesama odgovoreno je skandiranjem: Bando četnička, Srbija radnička – nikad više četnička, Bosna vam ne oprašta, Balkan – Balkan…


   Antifašisti su u Berlinu i Lucernu izveli akcije podrške protestima protiv rehabilitacije.

arehab_11maj_3  arehab_11maj

   Pripadnici PR će i dalje nastaviti da se suprotstavljaju ovom pokušaju rehabilitacije Draže Mihailovića, samim tim i pokušaju falsifikovanja istorije i oživljavanja politike devedesetih godina koja je nanela toliko zla svim narodima na prostoru bivše Jugoslavije.
   PR poziva antifašiste Srbije da uzmu aktivnije učešće u suprotstavljanju nameri režima da izvrši rehabilitaciju ovog zločinca.