To nisu video igre, komentari na FB, već pitanja slobode, života ili smrti…

guernica3  Ima jedan video klip, a morali smo ga skoro svi vidjeti, jer je poslat od onih koji upravljaju svjetskim medijskim prostorom, i u kome se neki žutokljuni američki marinac, histerično raduje kada raketa, koju su otpravili sa nekih brodova, pogađa neki cilj u Bagdadu. Kao da je ta raketa uništila najveće zlo na svijetu, pa se nema moralnih dilema što su tu u vazduh letjeli i tijela djece, žena, vojnika… najviše zatečenih. Da zatečenih, koji nisu htjeli ili nisu mogli otići negdje drugo. I onda je nastavljeno ponižavanje, terorisanje i pljačkanje tih tamo zatečenih. I prolazile su godine i mržnja je rasla. Mržnja koja je željna osvete. Mržnja koja je slijepa, bezumna i koja širi oko sebe isto tako zlo kao i oni koji su poslali te rakete. Možda je razlika samo što je kod ovih prvih to zlo stasavalo negdje u bijesu i želji za osvetom, dok je kod drugih ono samo nastavak želje za dominacijom jednog svijeta zasnovanog na pljački i porobljavanju drugih nroda, pošto su svoj već porobili i disciplinovali.

  Zašto se mora uništiti Islamska Država?

  ID se mora uništiti, jer se sa njegovim postojanjem i njegovim postavljenim ciljevima olakšava posao globalnom fašizmu da cio svijet zaključa i umreži pod diktatom najkrupnijeg kapitala. ID je samo sredstvo jednog umirućeg svijeta, koji preko njega želi da uspostavi potpunu dominaciju nad obespravljenim svjetskim masama. Ovdje nećemo govriti o samoj ideologiji ID koja je u svojoj osnovi krajnje reakcionarna i pogubna, prvenstveno za one mase koje je u svom beznađu prihvataju.

  Znači, jasno je da se ID mora uništiti, ali se postavlja jedno mnogo značajnije i povijesno pitanje. Da li treba isto tako nemilosrdno uništiti i taj svijet „umirujuće civilizacije“ koje preko proizvođenja ratova i opšteg haosa pokušava sačuvati dominaciju, a koje svjetske mase tako odlučno odbacuju?

  Da treba. Treba ga isto tako uništiti kao i ID. Na zgražavanje svih malogrđana.

  Paradokslano djeluje, ali je istina, dok lete američke, ruske, francuske i ostale rakete širom Bliskog i Srednjeg Istoka i seju smrt nad stotinama, hiljadama nevinih i zločinaca, jača uvjerenje da taj svijet „raketaša“ i pljačkaša više na tim osnovama ne treba da postoji.

  A to uvjerenje je već i te kako prisutno u masama koje polako kreću za kurdskim, palestinskim, indijskim, filipinskim, latinoameričkim pokretima koji niču u otporu tom prevaziđenom svijetu.

  Svaka žrtva razenesena bombom ID bezumnika je ujedno i zov slobode da uzmemo učešće i opredijelimo se. Ako smo još ljudi. Vrijeme je svakako isteklo.

  Proleteri svih zemalja i ugnjeteni narodi ujedinite se!